Zakloop Nisse 2013

Vandaag stond de Zakloop in Nisse op het programma.
Er waren verschillende onderdelen, maar ik deed mee aan de halve marathon.

Zoals bij veel wedstrijden doen er best veel lopers van Loopgroep Zeeland mee, dus vooraf is het altijd gezellig kletsen tot het startschot gegeven wordt.

Het doel was vandaag om met 2 uur en 6 minuten over de finish te rollen. Om dat te halen moest ik minimaal 10km/u lopen. Ik wist dat ik dat 15km lang vol kon houden, maar het was nog even de vraag of ik dit ook 21km lang kon.
Inmiddels ken ik mezelf en na het startschot er weer voor gezorgd dat ik gewoon mijn eigen tempo aan hield.
Naast het feit dat ik 10km/u wilde lopen, wilde ik ook testen of ik aan de hand van mijn ademhaling kon bepalen hoe hard ik liep. Ik moet zeggen dat dat redelijk ging.

Het was een leuk, afwisselend parcours. Waarbij wisselend over asfalt en modderige paadjes werd gelopen. Gelukkig werkte het weer mee en was het droog.

De eerste 5 km ging in 28 minuten, dus prima op schema. Bij 10km zat ik op  57 minuten, bij 15km op 1 uur en 27 minuten. Mijn snelste 15km ooit dus. Na ongeveer 16km besloten om te kijken of ik in de buurt van de 2uur zou kunnen lopen. Dus vanaf toen niet meer geluisterd naar mijn ademhaling, maar gewoon gaan met die banaan.
Uiteindelijk rolde ik met 2 uur en 2 minuten over de finish. Een nieuw PR dus! De vorige stond op 2 uur en 10 minuten (CPC Den Haag).
2013-11-24 18.41.07

 

Updated: 14 augustus 2014 — 19:30

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Merel Hogeweg © 2015 Frontier Theme