Bruggenloop Rotterdam 2013

Op zondag 8 december was het weer zover. Mijn 3e deelname aan de Bruggenloop in Rotterdam. Met als start en finish locatie: de Kuip.

Waar ik in 2011 nog in mijn eentje daar naar toe ging, en na afloop besloot om lid te worden van Loopgroep Zeeland, gingen we net als vorig jaar weer met de bus.
Zo’n 40 “LGZ’ers” zouden deelnemen, dus het voelde weer aan als een soort van schoolreisje.

Om 13.00 vertrok de bus vanaf Vlissingen naar het Topsportcentrum Rotterdam waar we 2 kleedkamers hadden. Wat een luxe!
Om 15.30 was de start. Officieel moest ik in startvak D staan, maar omdat een aantal ergens tussen B en C over het hek klommen, ging ik maar mee. Er wordt toch niet op gecontroleerd 😉

Het duurde ongeveer 5 minuten na het startschot, dat ik de start passeerde. Dus bij de tussentijden op 5 en 10km moest ik 5 minuten van de tijd afhalen.
Ook deze keer weer besloten om gewoon mijn eigen tempo te lopen en de snelheid rond de 10km/u te houden. Dat was erg goed bevallen tijdens de Zakloop in Nisse.

Na de start is de eerste brug die je tegenkomt het “Varkenoordse Viaduct”. Hij lijkt niet veel, maar loopt toch meer omhoog dan je zou verwachten. Dus hup in “LGZ heuvel modus”. Op techniek naar boven en daarna als een gek naar beneden!
Daarna door naar de “Erasmusbrug”. Hier zit wel redelijk wat hoogteverschil, dus wederom op techniek naar boven. Boven op de brug zie ik Anthony klaar staan met zijn telefoon, dus hup in de “fotomodus”. Ook deze brug weer als een gek naar beneden. Het gaat lekker.

Op 4km zit de eerste drankpost, maar deze sla ik over. Op ongeveer 6km duikt Anthony weer op voor een nieuwe foto. Hij mompelt iets over 14km en duurde lang voordat ik je weer zag…. Met andere woorden: je gaat te hard.
Eigenwijs als ik ben besluit ik niet te luisteren en wimpel hem af door te vertellen dat 3 andere voor mij lopen 😉

Het gaat nog steeds lekker en ren lekker verder op een tempo tussen de 10km/u en 11km/u. De volgende 2 bruggen hebben eigenlijk geen hoogteverschil en ren ik dan ook ongemerkt voorbij.
Ook de drankpost op 8km sla ik over, alhoewel ik het tempo toch wel begin te voelen in mijn benen. Ik besluit dan ook om bij de laatste brug de “van Brienenoordbrug” mijn voor de zekerheid meegenomen gelletje te  nemen. De “van Brienenoordbrug” is een serieus obstakel. En het duurt dan ook ruim een km voordat je boven bent. Ook hier weer in de “LGZ heuvel modus” en haal redelijk wat lopers in. Ook nu weer als een gek naar beneden voor de laatste 4km.

Volgens plan de laatste 4km alleen maar aan de finish gedacht en stug door blijven lopen op het vooraf bedachte tempo.
En tot mijn grote blijdschap rol ik met 1.23.11 over de finish!! Wow, dat is gewoon 15!!minuten sneller dan in 2012 en 22! minuten sneller dan in 2011.
Tevreden hobbel ik terug naar de kleedkamer waar de nog snellere dames al onder de douche staan.

Nadat iedereen weer fris en fruitig is gaan we naar Bennie Beer voor heerlijke spareribs. Rond 20.00 stappen we weer in de bus terug richting Rotterdam

Het was op meerdere vlakken een bijzonder geslaagde dag!!

1467411_575428492537734_1032154519_n

 

Updated: 14 februari 2015 — 22:27

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Merel Hogeweg © 2015 Frontier Theme